Bu bölümdeki metni inceleyerek ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır sözünden ne anlıyorsunuz sorusundan hareketle kompozisyon yazmak adına fikir edinebilirsiniz.
İnsan hayatta kendisine ilmi rehber edinmelidir. İlim yolunda yürüyerek hayatını daha güzel bir noktaya getirmelidir. İlim aydınlık yarınlar, bilginin verdiği bilinç, kültür, kendini geliştirme ve düşünebilen insanlar adına çok kıymetlidir.
İlim insanın yolunu aydınlatan bir ışıktır. İlme önem verdiğimizde kendimize en büyük iyiliği etmiş oluruz. Buradan hareketle ilim gelişmişliğe giden bir yoldur diyebiliriz. Örneğin hayatta daha güzel yerlere gelmek ilimle mümkündür. Doğruluğu kanıtlanmış bilimsel çalışmalar bundan dolayı insanlara güven verir. Çünkü en gerçek bilgiye bir tek bilime önem vererek ulaşılır.
Mesela hastalıkla mücadele edilmektedir. Tablo son derece karamsar olsa da aşı çalışmaları ilmin belirleyici bir sonucudur. Başka bir deyişle ilme önem vermek karşılaştığımız sorunların çözümünde veya içinde bulunduğumuz karanlık yolların aydınlanmasında göründüğünden çok daha etkilidir. O yüzden her adımımızda bilim meşalesini elimizde tutmalıyız ki yolumuz aydınlansın.
İlimden gidilmeyen yol insanı cehalete sürükler. Cehalet ise karanlık demektir. Yani ilmin olmadığı bir dünyada gözler kör olur. Dolayısıyla cehaletin egemen olduğu bir yolda bütün gerçeklere gözlerimizi kapatmış oluruz. Bu yüzden bilimselliği ön plana çıkarmak ve hayatımızda uygulamak gerekiyor.
Sonuç olarak daha iyi bir yaşam kalitesi için ilim en başta gelir. Bu sebeple çok okumalıyız. Bilimin ışığında, ilmin aydınlattığı yolda güvenle ilerlemeliyiz. Araştırmalar ve gözleme dayalı çalışmaların doğruluğuna inanmalı ve gözlerimizi açık tutmalıyız. Böylece cehaletin karanlığından kurtulmuş oluruz.
Labels:
Kompozisyon