Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar atasözü ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir edinebilirsiniz.

Bir konuda imkanı olan birinin imkanı olmayan birinin gözü önünde bunu yapması insanlık açısından üzücüdür. En azından elindekini olmayanla paylaşması gerekir. Aç birinin yanında yediğiniz yemek onun gözünün dökülmesine neden olur. O da bu yemekten ister ama bunu açıkça söyleyemez. İçinden ben de o sofrada bulunsam diye geçirir lakin utancı onun kendini ifade etmesini engeller. Ancak biz durumun farkında olmalı ve o kişiyi de soframıza davet etme inceliğini göstermeliyiz.

Paylaşmak bizi birbirimize kenetler. Hayat bir lokma ekmeği bile paylaşmakla güzelleşir. Bu yüzden bulunduğumuz ortamdaki kişilerle elimizde olanı paylaşmak gerekir. Bu bir para da olabilir, bir yemek de olabilir, bir lokma ekmek de olabilir. Sizin karnınız doyuyorsa, yanınızda bulunan insanların da doymasını sağlamalısınız. Siz yemek yerken oraya biri gelirse ona da ikramda bulunmalısınız. Bu durumlar, insan olmanın gereğidir. Dünya gelip geçicidir. Elimizdeki bir lokmayı bile paylaşmaya önem vermeliyiz. Paylaşmayı bildiğimiz takdirde hayatımız daha da güzelleşecektir. Zaten birine yardım etmek, iyilikte bulunmak, bir lokma ekmek bile olsa paylaşmak, insanı mutlu eder. Mutluluğu başka yerde aramaya gerek yoktur. Paylaşmanın önemini biliyorsak, kendisi sahip olduğumuz varlıları başkasıyla paylaşmıyorsak mutlu olmamak için bir nedenimiz yoktur. İşte gerçek mutluluğun anahtarı paylaşmaktır diyebiliriz.

Sonuç olarak bir yer, biri bakarsa, orada insanlık adına hoş olmayan bir durum var demektir. Bunun diğer anlamı aslında haksızlıktır desek yanlış olmaz. Bunun sonunda pişman olup, vicdan azabı çekmek de vardır. Çünkü biz yemek yerken hemen yanı başımızdaki kişi açsa, buna kimsenin gönlü razı olmaz. O yüzden yemeğimizi bölüşmek gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski